Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2023 11:15 - Когато целта са децата
Автор: yavorkostov Категория: Други   
Прочетен: 185 Коментари: 1 Гласове:
1



Последователите на Бог имат силата да преминават през тежките изпитания, независимо от предизвикателните житейски обстоятелства. Трудностите нямат способността да обезсърчат фатално тези, които са близо до Христос. Трагедии обаче се случват навсякъде около нас и ние сме длъжни да имаме разумно, библейско обосновано обяснение за тях.


Трябва да приемем, че във времена на битка срещу истината често падат и косвени жертви. Такива са избитите невръстни деца тогава, когато се раждат героят от Стария Завет Мойсей и Божият Син Исус Христос – Личността, стояща в центъра на цялата история; Личността, предлагаща единствения шанс за спасение на грешния човешки род.


Връщайки се към онези времена, лесно можем да си представим страданието на родителите на избитите от властите момчета. Атмосферата на смърт е навсякъде и е така осезаема, че лесно човек може да изгуби посоката в живота си. В условията на вихрещ се терор и неконфронтирано насилие цинизмът е на една ръка разстояние.


Разбира се нашето отношение към случващото се не трябва да идва от земната, животинска и бесовска гледни точки, а от вечната, чиста, небесна перспектива. Във време на смърт и страдание цинизмът не е правилния светоглед. Кървавата история на света, която е познала ужаса на Втората световна война, комунистическите и фашистки лагери, безмилостните екзекуции без съд и присъда и още много други непоносими за нормалните човешки възприятия събития, сякаш дава основания на цинизма да защити своите доводи. Историята на християнската вяра обаче разкрива, че в среда, в която има агресия срещу личността, вярата в Христос е единственото средство за избавление.


Библията разкрива, че Бог е Вседържител, достатъчно силен да опази живота (тук е важно да се отбележи, че животът на хората не свършва със земните им дни, защото „един път живее човек и след това настава съд“) на тези, които иска. Тази истина не се е променила през напредналия технологично 21 век. Земният владетел обаче често забравя, че се намира в състояние на подчинение спрямо Бога и още от древни дни се опитва да владее области, които не са негова отговорност.


В Стария Завет, а и в Новия Завет виждаме как управниците употребяват „здравия“ си разум, за да формират обществото в съответсвие със своите неправедни намерения. В случая с Мойсей, фараонът на практика реализира план за социално инженерство – план, който, макар и контекстуално да изглежда по различен начин в настоящата политическа действителност, в същността си е непроменен.


Воден от страховете си, фараонът нарочва израилтяните като бъдещи врагове на Египет и използва властта си, за да редуцира броя на населението им. Планът му е семпъл и ефективен: 1. Налага непосилно бреме на народа, за да предотврати желанието на хората да мислят за „тривиални“ неща, като любов и продължаване на рода; 2. Физически неутрализира тези, които в бъдеще биха създавали проблеми – момчетата. Защо точно момчетата? Защото те са бъдещата военна сила на  поробения народ.


Днешните глобални управници също използват „здравия“ си разум и притеснени за бъдещето на планетата правят нужното за редуциране броя на населението на Земята. За целта използват "фараоновите" методи, но по-рафиниран начин, разбира се. Бремето на изкуствено създадените здравни, екологични, икономически, политически, образователни, научни, социални и т.н. кризи, всъщност отвлича вниманието на хората от желанието им да следват истински здравия разум и да се стремят към вечните библейски ценности, в това число и към продължаването на рода.

 




Гласувай:
1



1. eliza77 - „Днешните глобални управници също ...
12.10.2023 21:31
„Днешните глобални управници също използват „здравия“ си разум и притеснени за бъдещето на планетата правят нужното за редуциране броя на населението на Земята. За целта използват "фараоновите" методи, но по-рафиниран начин, разбира се. Бремето на изкуствено създадените здравни, екологични, икономически, политически, образователни, научни, социални и т.н. кризи, всъщност отвлича вниманието на хората от желанието им да следват истински здравия разум и да се стремят към вечните библейски ценности, в това число и към продължаването на рода."
Поздравление за силното послание и смелостта да го заявиш, Явор!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: yavorkostov
Категория: Други
Прочетен: 274893
Постинги: 169
Коментари: 163
Гласове: 295
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930