Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2023 11:24 - За свободата на словото и свободното слово
Автор: yavorkostov Категория: Други   
Прочетен: 1977 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кое превръща свободата на словото в свободно слово? Отговорът на този въпрос е колкото многопластов, толкова и лесен, стига човек да има сетива и желание да го получи.

Свободата на словото е термин, който визира факта, че светогледните различия, които естествено произтичат от вътрешна свобода на човека и са нейна личностна проява, могат да бъдат представяни, демонстрирани и аргументирани публично.

Свободата на словото, като дадена от Бог, припозната от хората и документирана във Всеобщата декларация за правата на човека, не предполага възможност да се ограничава разпространението на един или друг възглед, на една или друга стратегия за реализация на свободата, освен ако не се нарушават други основни човешки права, като правото на живот, свобода на съвестта, равенство пред закона. Иначе казано – имаш свободата да кажеш това, което мислиш, но и да търпиш критики за мнението си.

В противовес с гореспоменатото сложно определение за свобода на словото, определението за свободно слово е много простичко, а именно: свободно слово е словото, което води до свобода. С други думи, свободното слово води до Исус Христос с всички практични измерения на тази причинно-следствена връзка.

Непознаването на Исус води до грешна интерпретация на християнството. Много образовани и интелигентни хора, непознаващи Бога, изтъкват често исторически факти и доводи за това колко зло е извършила църквата, като по този начин я поставят на равна нога с исляма и юдаизма. Нерядко биват сравнявани водачите на основните монотеистични религии Мойсей, Исус и Мохамед сякаш те са сравними. Несравними са. Исус не е един от пророците, месиите, царете на царете и т.н. – Той е Единственият.

През историята под знамето на християнството наистина са извършени много злини. Но каква е причината за тази нерадостна констатация? Земните управници използват името на Христос не да градят Неговото царство, а своите царства. Божият народ обаче – истинската църква, се стреми да върви в напълно противоположната посока и търси Неговото царство и Неговата правда.

Кое превръща свободата на словото в свободно слово? Това е онази малка, невидима субстанция, наречена вяра в Исус Христос, която вижда реалността по начин, различен от начина, по който я вижда един интелигентен и образован човек без християнска вяра.

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Стига сте набутвали тоя ИДОЛ Христос на мястото на Бог
26.06.2023 12:13
Писанията, кръста, иконите, мощите, всичките отвратителни сатанизми въведохте, само за да НЕ ВИДЯТ хората САМИ Делата Божии и да се побоят от Могъществото Му, да станат добри и свободни.
цитирай
2. eliza77 - „Кое превръща свободата на словото ...
27.06.2023 09:05
„Кое превръща свободата на словото в свободно слово? Това е онази малка, невидима субстанция, наречена вяра в Исус Христос, която вижда реалността по начин, различен от начина, по който я вижда един интелигентен и образован човек без християнска вяра."
„и ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни." Евангелие според Йоан 8 глава, 32стих.
Адмирации, Явор!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: yavorkostov
Категория: Други
Прочетен: 274625
Постинги: 169
Коментари: 163
Гласове: 295
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930