Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2023 08:20 - Евангелието като мотив за убийство
Автор: yavorkostov Категория: Други   
Прочетен: 209 Коментари: 0 Гласове:
4



Когато влиза триумфално в Ерусалим, Исус знае, че само след няколко дни ще бъде убит по изключително жесток начин. Христос е наясно със страданието, което му предстои, но и много добре осъзнава, че това страдание си струва, защото Неговата жертва ще предизвика и ще срази най-големия враг на хората – смъртта. И наистина, няколко дни по-късно смъртта е ранена смъртоносно, а всеки човек, който приеме Божия Син в сърцето си получава дара вечен живот.

Тази истина е най-добрата новина за християните и в същото време е дълбоко неразбрана тайна за всеки, който отхвърля жертвата на Божия Син. Тайната на благовестието не може да остави човека безразличен; тайната на благовестието понякога така силно конфронтира хората, че дори е в състояние да мотивира някои от тях да убият носителите на Евангелието. Имената на хилядите мъченици на вярата, които историята помни, доказват още веднъж, че посланиците на живота понякога трябва да се изправят пред смъртна заплаха.

И все пак, независимо от това, че Благата вест е мотив за убийство, тя се разпространява със завидна скорост и то във всякакви обществено-политически условия. Винаги е било така и затова не бива днес политическите страсти да замъгляват единствената вест, която е в състояние да донесе истинска надежда в този окаян свят.

А Евангелието е мотив за убийство, защото… Евангелието не е от този свят и светът затова го мрази; защото Евангелието се разпространява като квас и убива злото; защото Евангелието (Новият Завет) поразява фатално фалшивата религия и грешните идеологии – две от основните оръжия на врага на душите ни, който е човекоубиец и не желае да бъдат осуетени неговите намерения да погубва хората.

В този паднал свят Евангелието е мотив за убийство, но в крайна сметка Евангелието побеждава и това е сигурно. Сигурно е като зората. Затова, нека помним думите на пророк Осия: „Да! нека познаем Господа, нека следваме да Го познаваме; Той ще се появи сигурно, както зората, и ще дойде при нас, както дъжда, както пролетния дъжд, който пои земята.“ (Осия 6:3).




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: yavorkostov
Категория: Други
Прочетен: 270243
Постинги: 167
Коментари: 157
Гласове: 291
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031